۴۶۸x60 content ad
۴۶۸x60 content ad
۴۶۸x60 content ad

پروژه هشدار لیزری برای در ورودی

Photo Credit To Electronica.ir

در اینجا به شما علاقمندان مداری آموزش داده می شود که امیدوارم با همراهی و ساخت این مدار لذت ببرید. این مدار زنگ هشدار ورود است به طوری که فرد یا هرچیزی که باعث شکستن و قطع شدن نور لیزر شود زنگ به صدا در می آید.

از یک اشاره گر لیزری که می توان با هزینه بسیار کم تهیه کرد، استفاده کنید. وقتی کسی در مسیر پرتو لیزر باعث شکست آن شود زنگ برای چند ثانیه به صدا در می آید.

مدار هشدار دهنده، دارای دو بخش است. یکی فرستنده لیزر که یک اشاره گر لیزری است و به آسانی در دسترس می باشد. این اشارگر را باید در یک طرف قاب در به طور ثابت گذاشته می شود و جریان فرستادن نور لیزری در آن نباید از ۳ ولت بیشتر باشد و از نوع جریان های مستقیم یا همان DC است. قسمت دوم گیرنده Phototransistor  است که  L14F1 NPN Darlington به عنوان  سنسور لیزر استفاده می شود.

شماتیک مدار:

هنگامی که یک شخص از درب عبور می کند پرتو لیزر را مسدود می کند و باعث شکست آن می شود و ترانزیستور T1 به کار می افتد و ولتاژ در آن بالا می رود. ولتاژ در پین ۳ در آی سی مقایسه و افزایش می یابدد و خروجی بالا می رود.این کار باعث می شود لامپ LEDفعال شود و زنگ به صدار درآید. خازن C1 برای چند ثانیه T2  را بالا می آورد حتی پس از اینکه خروجی C1 دوباره کم می شود C2را نگه می دارد.در این هنگام زنگ هشدار برای چند ثانیه بعد از T2خاموش می شود.

توجه: این مدار با استفاده از اشعه لیزر کار می کند و این اشعه بسیار مضر است. این مدار را در جایی به کار ببرید که کودکان در آن محیط نباشند.

 

منبع نوشته:tiva.in

درباره نویسنده

احمدرضا شمیمی دارای مدرک کارشناسی الکترونیک مدیر سایت الکترونیکا (8 سال)

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *